Katër shenjat paralajmëruese të depresionit

Katër shenjat paralajmëruese të depresionit
Depresioni, sidomos në rastet më të buta, nuk përfshin gjithmonë qarjen ose ndjenjën e pakënaqësisë.

Këto gjurmë që më parë nuk i keni kushtuar vëmëndje mund të tregojnë gjithashtu se keni këtë çrregullim:

1. Nuk pranoni ndjenjat tuaja: personi i tillë mund të duket sikur i ka të gjitha në rregull, por nëse shihni me kujdes në brëndësi të sipërfaqes, do të kuptoni se janë të tmerruar që nëse fillojnë të flasin për atë që ndjejnë në të vërtetë, do të kuptoni se kanë problem, transmeton living.al.

2. Nuk e kuptoni nqs jeni të lumtur apo jo: Dyshimi është një tjetër shenjë e fillimit të depresionit. Njërëzit mundohen të zhdukin të gjitha emocionet duke përfshirë këtu dhe gëzimin.

3. Mundoheni ta mbani veten të zënë me punë gjithë kohës: Ato përdorin aktivitete të ndryshme për të shpëtuar nga problemet, për most ë patur kohë të mendojnë rreth tyre.

4. Nuk jeni të qartë në mendime: Një mendje e paqartë është një shenjë e zakonshme e depresionit. Shpesh pacientë që kanë këtë problem ndihen sikur mëndja e tyrë është e errët dhe nuk mendojnë dot për gjëra të lumtura dhe pozitive.

/lajmi.net/

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *