Këto probleme vijnë nga qëndrimi ulur

Këto probleme vijnë nga qëndrimi ulur
a woman sitting at a desk and has pain in the back. symbol photo for proper posture at work in the office.

Një mënyrë jetese ulur mund të ketë një ndikim shumë negativ në shëndetin mendor, mungesa e aktivitetit fizik çon në zhvillimin e depresionit dhe ankthit për shkak të mungesës së endorfineve.

Lëvizja rregullisht mund të përmirësojë gjendjen shpirtërore dhe të relaksojë trupin, gjithashtu shërben për vetëvlerësim, ndikon në prodhimin e serotoninës, duke ndihmuar në uljen e një mosbalance që mund të çojë në probleme të memories dhe mungesës së oreksit, njofton Klan Kosova.

Disa nga problemet që vijnë nga qëndrimi ulur janë si: obeziteti, pagjumësia, deformimi në shpinë, sistemi i tretjes si dhe plakja më e shpejtë. /art/

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *