London Design Fair shpall “biomaterials” materialin e tij të vitit

London Design Fair shpall “biomaterials” materialin e tij të vitit

Flitet për një biodizajn: një disiplinë eksperimentale që bashkon modelin, teknologjinë dhe shkencën për të prodhuar materiale me performancë të lartë nga substancat organike dhe mbeturinat bujqësore. Si rezultat i “Biomaterialit”, të bashkë-krijuar nga njerëzit dhe natyra, janë shpallur kolektivisht si “Materiali i Vitit” në Panairin e Dizajnit në Londër.

Jimmy MacDonald drejtor i panairit shprehet se këto biomateriale janë përdorur nga gjithçka, nga abazhuret deri te syzet e diellit të cilat ofrojnë alternativa më të gjelbërta ndaj plastikës dhe mund të reduktojnë kërkesën e produkteve të prodhuara nga vaji.

“Besoj se stilistët me anë të prezantimit të materialve do të tërheqin vëmendjen e konsumatorëve, të cilët do të fillojnë ti kërkojnë ato” – thotë MacDonald.

/përkthyer nga bonzo.info/

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *