Për subvencionet për inverterë 2.500 aplikime, pagesa prej javës së ardhshme

Për subvencionet për inverterë 2.500 aplikime, pagesa prej javës së ardhshme

Rreth 2.500 qytetarë dorëzuan kërkesa për subvencione për inverterë në Shkup. Në disa pika, ata tashmë kanë filluar të lënë sobët e tyre të vjetër, që është kusht për pagesën e subvencionit, i cili duhet të fillojë prej javës së ardhshme.

“Deri në fund të javës së kaluar, kishte rreth 2.500 kërkesa për inverterë. Qytetarët tashmë kanë filluar dorëzimin e sobëve të vjetra, gjë që mundëson fillimin zyrtar të pagesës për inverterët e blerë”, tha sot kryetari i Shkupit Petre Shilegov.

Ai sqaroi se procedura për subvencione ishte bllokuar për shkak të zgjedhjeve dhe formimit të qeverisë së re.

“Kur ajo pengesë u hoq, zyrtarisht, në pika të caktuara qytetarët tashmë kanë filluar të dorëzojnë sobët e tyre të mëparshëm të ngrohjes për të marrë subvencionin”, tha Shilegov.

Pagesa e subvencionit për inverterët, shpjegoi ai, do të fillojë javën e ardhshme, ndërsa tashmë ka filluar pagesa e subvencioneve për biçikleta dhe subvencione të tjera të siguruara nga Qyteti i Shkupit./MIA

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *