Qenit nuk guxoni t’i jepni çokollatë, ja arsyet!

Qenit nuk guxoni t’i jepni çokollatë, ja arsyet!

Duhet të bëni kujdes, që çokollatën ta mbani në vende të larta, aty ku qeni nuk mund të arrijë

Veterinarët kanë ngritur alarmin, se festave, qentë mund të jenë më afër çokollatave, të cilat ju pëlqejnë shumë. Por, kjo ëmbëlsirë është shumë e keqe për qenin.

Çokollata përmban theobrominë, që është helmuese për qenin dhe mund ta mbys.

Qoftë edhe një sasi e vogël e çokollatës e ngacmon stomakun e qenit, ndërkaq sasitë e mëdha të çokollatës mund t’i shkaktojnë qenit gjakderdhje të brendshme, drithërimë, por edhe infarkt.

Ndër tjerash çokollata përmban edhe xilitol, i cili shkakton vjellje, ngarkesë dhe probleme me mëlçi.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *