Si të pastroni shtëpinë brenda pak minutash

Si të pastroni shtëpinë brenda pak minutash

Në një ditë me shumë angazhime dhe stres nga puna, koha në kuzhinë për të përgatitur diçka që ua do zemra merr kuptim në një kuzhinë të “zbardhur” nga pastërtia.

Kuzhina është hapësira që kërkon higjinenën më të madhe, e kështu edhe përkushtimin më të madh.

Largoni mbetjet nga tubi i ujit ku i lani enët tuaja dhe bëni proceset e zakonshme duke përdorur mjetet adekuate.

Eleminoni bakteret dhe mbetjet tjera edhe nga shporeti duke përdorur mjetet adekuate të pastrimit si i ashtuqujaturi “pëst pësti”. Mos harroni muret përballë jush ku bëni përgatitjen e ushqimit, të cilat nuk tërheqin fillimisht vëmendjen tuaj, por është një zonë që vërtet bëhet e pa pastër me kalimin e kohës.

Kujdesuni edhe që tryeza të jetë e pastër dhe të ketë një radhitje të njëtrajtshme të karrigëve që ju të ndiheni sa më mirë në prani të familjarëve.
Pjesa e fundit, por e para për nga rëndësia është gjumi në dhomën e fjetjes.

Ndërroni çarçafët

Në stinën e pranverës freskoni dhomën tuaj duke ndërruar qarshafët e duke e bërë dhomën të jetë një ambient shumë i mirë, i freskët dhe i pastër. Kur flini, djersini dhe qelizat e vdekura të lëkurës ashtu si vajrat që i vendosni trupit do të gjejnë “strehën” në qarshafët tuaj, andaj është ideale që t’i ndërroni ato më shpesh dhe pse jo, të vendosni të reja.

Dedikoni çdo javë nga 10 minuta
Mbani dhomën të pastër me pastrim bazik nga 10 minuta çdo javë, duke larguar pluhurin dhe duke pastruar sipërfaqet horizontale dhe pasqyret tuaja, ashtu sikurse edhe të bëni pastrimin e përgjithshëm dhe për këtë duhet të keni produktet esenciale çdo herë në shtëpi.

Të gjitha janë në vendin e vet
Në dhomën e gjumit sillni shumë gjëra dhe për ta mabjtur të pastër, atëherë vendosni të gjitha gjërat në vendin e caktuar dhe largoni mbeturinat pas një nate të gjatë duke shikuar film ose ngjarje sportive.

Largoni pluhurin nga sipërfaqja
Dhoma juaj e fjetjës është vendi i fundit për të pasur pluhur, andaj duke u pajisur me produkte të thjeshta të pastrimit. Sipërfaqet mos i vërshoni nga shumë gjëra sepse sa më shumë gjëra të keni në sipërfaqet tuaja pluhuri do të gjejë strehë dhe do të keni vështirë pastrimin, andaj mbani rendin dhe pastroni rregullisht sipërfaqetnë dollap, dysheme dhe shtrat.

/Periskopi/

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *