Sistematizimi i administratës! Administratorët kanë afat 7 ditë për të marrë vendimin e punës

Sistematizimi i  administratës! Administratorët kanë afat 7 ditë për të marrë vendimin e punës

1349 administratorë do të sistemohen në 237 institucionet të ndryshme shtetërore. Ministri për Sistem Politik dhe Marrëdhënie ndërmjet Bashkësive, Artan Grubi tha se me këtë vendim, administratorët nuk do të kenë mundësi të zgjedhin vendin e punës dhe nëse në afat prej 7 ditëve nuk do të shkojnë të marrin vendimet e reja të punës, Ministria për sistem politik do t’ua ndërpresë kontratat e punës dhe do t’i vendosë në listë transferi nga ku ata me automatizëm duhet të paraqiten në institucionet që janë sistemuar.

“Nëse mbi çfarëdo baze, cilido prej tyre nuk vjen ta marrë vendimin në afat prej 7 ditësh, atëherë të gjithë atyre u ndërpritet vendi i punës në Ministrinë për Sistem Politik dhe vendosen në listën e transferimit ku zgjedhja më nuk mund të jetë e tyrja”, tha Artan Grubi – zëvendëskryeministër i parë.

Sipas këtij plani më shumë administratorë do të përfundojnë në MPB, apo 143 persona, 92 në DAP, 74 tek Avokati i Shtetit, 25 në Spitalin e Tetovës, 29 në Agjencinë e Kadastrës, 21 në Ministrinë e Bujqësisë.

Shpërndarja e administratorëve ka qenë edhe një plus më shumë në marrëdhëniet e acaruara në mes Artan Grubit dhe Izet Mexhitit. Mexhiti muaj kishte abstenuar në votimin e këtij Ligji duke thënë se me ligjin e ri 1300 shqiptarë mund të përjashtohen nga puna.

“Të gjitha rezervimet e mia shkojnë në drejtim të mbrojtjes së 1300 djemve dhe vajzave shqiptarë të cilët përmes këtij ligji, kam frikë se do ti “përzjenë” nga puna. Modeli “merr ose lëre” len hapësirë që këtyre personave t’u ofrohet vend pune jo-adekuat me shkollimin ose ambiciet e tyre për zhvillim, ose që nuk janë në përputhje me planet e para kur ata persona janë punësuar”, theksoi Izet Mexhiti – deputet i BDI-së.

Prej nëpunësve administrativ që do të transferohen më së shumti janë ekonomistë dhe juristë, ndërkaq sistematizimi do të realizohet për 30 ditë. Ky është plani i miratuar nga Qeveria për transferimin e nëpunësve administrativ të punësuar përmes programit K5 në Ministrinë për Sistem Politik dhe Marrëdhënie mes Bashkësive.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *