Strehimi luksoz i të pasurëve nga pandemitë

Strehimi luksoz i të pasurëve nga pandemitë

Derisa njerëzit në gjithë botën mbrohen nga koronavirusi me doreza dhe maska, ato me xhepa më të thellë kërkojnë zgjidhje më të sigurta dhe më afatagjate.

Të pasurit nëpër botë blejnë bukere, strehim që do ju mundësojë të mbijetojnë pandeminë. Bunkerët e sotshëm janë më luksuze se kurdoherë tjetër, ndërsa kompanitë që i ndërtojnë kanë plotë fuqi p

Drejtori i ekzekutiv i kompanisë ”Rajzing S”, Geri Linç, deklaroi se në vitin 2016, interesi për bunkere të gjata nëntoksore asnjëherë nuk ka qenë i madh që kur është shpallur pandemia e koronavirusit, që atëherë telefoni i tij nuk ka të ndalur së thirur.

”Ka shumë modele bunkeresh, më me luks është ai i Aristokratit, ka bazen, sauna, fitnes, hapsira të gjelbërta dhe garazhe, ” thotë Linç.

Ron Habard, drejtor i ” Atlas survajval shelters”, thotë se ata promovojnë strehime te ashq ”podrum i sigurtë”, të cilët i instalojnë në pjesë të caktuara të shtëpisë.

Ndërkaq, drejori ekzekutiv i kompanisë ”Vivos”, Robert Viçino, thotë se objekte janë gati si një fshat i vogël dhe kanë fitnes, mesimore, kopshte për fëmijë, klinikë, banks dhe teatër. Për ato të cilët kërkojnë më shumë luks, atë ju ofron kompania ”Vivos Evropa Njê”, njësi e paraqitur si Arkë moderne e Noas në magazinën e mëhershme për pajisje ushtarake në Gjermani.

”Nuk na nevojiten strehimore nga karantina, por nga gjithçka që do të vijë më vonë. Përderisa të këtë nevojë do të ndërtojmë. Kjo botë nuk do të bëhet vend më e sigurt”, përfundon Vicino.

Pjestarë të elitës botërore si Bill Gejts, për të Colin shpekulohet se ka në pronësi bukner në çdo pronë tê tij, kërkojnë arati nga apokalipsa në bunkere, të cilët mund të përballojnë sulme nukleare, rënie të asteroidit, luftra dhe pandemi. А.Р.

/përkthim:text.mk/

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *