Emine Islami – Lule për nënën

Emine Islami – Lule për nënën

O e shtrejnta ime! Ti je gjithçka që kam Në jetën time. Je arsyeja që unë jetoj, E vazhdoj të mësoj e punoj. Ti je drita që më mban gjallë, e ty sado afër të të kem përsëri ndjej mall....
read more
Ismail Kadare – Kristal

Ismail Kadare – Kristal

Ka kohë që s’shihemi dhe ndjej si të harroj une dalëngadal si vdes tek une kujtimi yt si vdesin flokët dhe gjithçka. Tani kërkoj poshtë e lartë një vend ku ty të të lëshoj nje strofë a notë, a një...
read more
Dashuri ,shpresë,dritë – Angela Martini!

Dashuri ,shpresë,dritë – Angela Martini!

Fragment nga libri “Dashuri, shpresë, dritë” Nëna ime quhet Nexhmije Ibrahimi Nussbaumer dhe unë jam dëshmia e gjallë e filozofive të saj. Më kryesorja ndër to është se asgjë nuk përfundon, derisa të ketë një fund të lumtur – derisa...
read more
Poezi e bukur nga Zulkade Nuhiu!

Poezi e bukur nga Zulkade Nuhiu!

“Grimca poezie” Jo se di të shkruaj, por bëj atë që ndjej përbrenda, Në thellësi të asaj që quhet shpirt ! E shpirti…. Ai është një univers i pafund me lindje e perëndime dashurish, një emer që lakohet në të...
read more
Lirim Alija – Piter Pani kishte të drejtë

Lirim Alija – Piter Pani kishte të drejtë

Lirim Alija, me një dhunti të veçantë të të shkruarit, sjell për ne një poezi të tijën…:   Sikur Botën ta kishin fëmijët në dorë Çdo gjë do të ishte e barabartë S’do ekzistonte asnjë mizor Po do mbretëronte miqësi...
read more
Bledi Ylli – Dashuri

Bledi Ylli – Dashuri

Ti më prek e unë tundohem Si i djegur bëhem hi, Kur largohesh, dëshpërohem Të jetë vallë kjo, dashuri?! Ti më flet e unë i humbur, të vështroj… E humb më shumë, S’gjen themel zemr’ e lëkundur Rrëmbejnë ndjenjat si...
read more
Nuk do jesh, dhe do jesh! – G.A

Nuk do jesh, dhe do jesh! – G.A

Në rrugën me pluhur tek një qoshk, nuk do të shoh ty më, kurrësesi, as edhe tek terrori, atje në morg, as atje s’do jesh, për çudi! Unë nuk do të shoh as tek rrokaqielli, ky fqinjët thashethemet sa zhvillojnë,...
read more
Mozzik tejet i emocionuar flet për vajzën e tij

Mozzik tejet i emocionuar flet për vajzën e tij

Nisi rrugëtimin në tregun mediatik shqiptar me 2 Nëntor të vitit 2015 si një alternativë e programeve që transmetohen në televizionet tona. Një format që solli frymë të re tek publiku, NIN me Alaudin Hamitin filloi sonte sezonin e 5-të...
read more
Nga Besara Asani!

Nga Besara Asani!

Shpeshherë më mirë të largohemi nga ajo që e duam shumë, e nëse është e shkruar, do të vijë herët apo vonë.
read more
Nga Adem Jashari!

Nga Adem Jashari!

Sa herë ta dëgjosh fjalën dashuri, – le të të kujtohet familja!
read more
1 2 3 6