Mënyra si i mbani duart tregon se çfarë njeriu jeni!

Mënyra si i mbani duart tregon se çfarë njeriu jeni!

Ekspertët e gjuhës së trupit besojnë se mënyra se si i kryqëzoni gishtat e duarve, thotë shumë për personin që jeni. Ky përfundim është bazuar në një studim të kryer së fundmi dhe ju mund të zbuloni më shumë rreth...
read more
Gjuha e trupit për shmangie: Kontrollohuni në këto pesë situata në vendin e punës

Gjuha e trupit për shmangie: Kontrollohuni në këto pesë situata në vendin e punës

Gjuha juaj e trupit flet për atë që mendoni. Mbase jeni punëtori më i përgjegjshëm në punë, mirëpo disa veprime tuaja mund t’ju zbulojnë dhe t’i shkaktojnë dëm imazhit tuaj afarist, transmeton Telegrafi. Ulja e kërrusur Nëse uleni dhe dukeni...
read more
Si të lexosh gjuhën e duarve?

Si të lexosh gjuhën e duarve?

Shkencëtarët kanë arritur në përfundimin se midis trurit dhe duarve ndodhen më shumë nerva sesa në çdo pjesë tjetër të trupit. Lëvizja e gishtave, e duarve dhe e krahëve është e lidhur drejtpërdrejt me atë çka ndodh në mendjen e...
read more
A është frëngjishtja gjuha më logjike?

A është frëngjishtja gjuha më logjike?

Miti që frëngjishtja është më e qartë dhe më logjike si gjuhë është forcuar gjatë katër shekujve të fundit nga vetë francezët. Në vitin 1647, gramaticieni francez Claude Favre de Vaugelas thoshte: “Ne, në cdo gjë që themi, ndjekim ekzaktë...
read more
Në cilin shekull filloi të shkruhej gjuha shqipe?

Në cilin shekull filloi të shkruhej gjuha shqipe?

Gjuha shqipe, nga disa studiues, cilësohet si një ndër gjuhët më të vjetra të Evropës. Nga disa të tjerë si fragmentizim i gjuhëve të lashta, asaj helene ose asaj latine, ndërsa nga të tjerë, si një gjuhë e re e...
read more