Gjuha Shqype – Gjergj Fishta

Gjuha Shqype – Gjergj Fishta

Porsi kanga e zogut t´veres, Qi vallzon n´blerim të Prillit; Porsi i ambli flladi i erës, Qi lmon gjit e drandofillit: Porsi vala e bregut t´detit, Porsi gjama e rrfesë zhgjetare, Porsi ushtima e njij termetit, Njashtu a´ gjuha e...
read more
Kjo gjuhë mund të dominojë botën brenda 4 dekadash

Kjo gjuhë mund të dominojë botën brenda 4 dekadash

Popullsia masive e Kinës dhe përparimi i shpejtë i internetit në shekullin e 21-të kanë bërë që kinezishtja dhe gjuha angleze të dominojnë planetin me nga 1.1 miliardë folës secila. Megjithatë kjo pritet të ndryshojë shumë shpejt edhe pse gjuh...
read more
Nuk keni për ta besuar! Ja sa gjuhë fliten në botë

Nuk keni për ta besuar! Ja sa gjuhë fliten në botë

Keni menduar ndonjëherë cili është numri i saktë i gjuhëve në botë? Derisa shumë besojnë se numri i gjuhëve në botë është 6,500, por në fakt sipas disa statistikave të vitit 2015 thuhet se ky numër është 7,100. Edhe pse...
read more
Kafeina rrit aftësitë tuaja gjuhësore

Kafeina rrit aftësitë tuaja gjuhësore

Me siguri pini disa kafe në ditë që ju ndihmojnë të zgjoheni dhe të punoni më lehtë gjatë ditës. Por sipas hulumtimeve të fundit, futja e produkteve që përmbajnë kafeinë, siç janë kafe, çaji, lëngjet ose disa lloje të çokollatës...
read more
10 gjuhë të vështira për të mësuar

10 gjuhë të vështira për të mësuar

Të mësoni një gjuhë të re mund të jetë me të vërtetë kënaqësi dhe të hapni shumë mundësi. Por disa gjuhë janë vërtet më të vështira për t’u mësuar. Pra cilat janë më të vështirat për t’u mësuar? Megjithëse shumë...
read more
Përkthimi i menjëhershëm në 19 gjuhë: Eshtë software i të ardhmes!

Përkthimi i menjëhershëm në 19 gjuhë: Eshtë software i të ardhmes!

Në vitin 2015, Fujitsu krijoi një software për të lehtësuar komunikimin e personave të shurdhët. E quajti “Live talk” dhe deri para do kohësh ishte i disponueshëm vetëm në Japoni. Përdorimi i tij është i thjeshtë. Përdoruesit shkarkojnë ap...
read more
6 arsyet pse udhëtimi jashtë vendit është i rëndësishëm për të rinjtë

6 arsyet pse udhëtimi jashtë vendit është i rëndësishëm për të rinjtë

Në shkollën e mesme dhe në kolegj ka të ngjarë që ju të merrni njëfarë inkurajimi për të udhëtuar, studiuar ose punuar jashtë vendit. Mund të duket sikur ke shumë gjëra, prandaj nuk i shqyrton seriozisht këto mundësi ose ndoshta...
read more