As anglishtja dhe as kinezçja, kjo do të jetë gjuha më e folur në botë

As anglishtja dhe as kinezçja, kjo do të jetë gjuha më e folur në botë

Deri më tani dy gjuhët më të folura në botë janë ajo e kineze dhe angleze, por duket se vendi i këtyre të dyjave mund të zihet nga një tjetër. Sipas studimeve frëngjishtja do të zërë vendin e parë si...
read more
Tri gjuhët që fëmijët duhet të mësojnë për të përparuar në jetë

Tri gjuhët që fëmijët duhet të mësojnë për të përparuar në jetë

Qendra e Kërkimeve Ekonomike dhe të Biznesit zhvilloi një studim me aeroportin e Heathrow-t duke analizuar rolin që luajnë gjuhët në jetën e fëmijëve dhe cilat duhet të mësojnë ata për të pasur më shumë shanse kur të rriten. Studimi...
read more
Ky është propozim ligji i Qeverisë për përdorimin e gjuhëve në RM

Ky është propozim ligji i Qeverisë për përdorimin e gjuhëve në RM

Propozimi-ligji për përdorimin e gjuhëve të bashkësive etnike, ka nxitur reagime me qëndrime të ndryshme, jo vetëm mes partive politike, por edhe ekspertëve të çështjeve juridike dhe politike. Propozimi i Qeverisë, i cili rregullon përdorimin e...
read more