Sa më herët të zgjoheni aq më produktiv jeni!

Sa më herët të zgjoheni aq më produktiv jeni!

Anketime të ndërlidhura me njëra-tjetrën kanë zbuluar se personat që zgjohen herët kanë nivele më të larta të produktivitetit. Dhe jo vetëm personat që zgjohen herët, por edhe ata që zgjohen shumë herët. Kompania Amerisleep në anketimin e parë i...
read more
Efektet e privimit nga gjumi

Efektet e privimit nga gjumi

  Me privim nga gjumi kuptohet çdo reduktim i ndjeshëm i gjumit (por edhe mungesës totale të tij) në jetën e një individi apo kafshe. Ekzistojnë shumë studime mbi gjumin:bëhet në fakt fjalë për një mjet, përmes të cilin kuptohen...
read more
Hani më shumë kur jeni të stresuar? Ja arsyet

Hani më shumë kur jeni të stresuar? Ja arsyet

Shumë prej nesh janë të njohur me “stress eating”. Truri ynë është i prirur për të kërkuar ushqime që do të kënaqin sistemet tona të shpërblimit. Për fat të keq, kjo do të thotë ushqime me sheqer, yndyror që janë...
read more
A janë të dëmshme bimët në dhomën e gjumit ?

A janë të dëmshme bimët në dhomën e gjumit ?

read more
Sa kohë para gjumit duhet ta pish kafen e fundit?

Sa kohë para gjumit duhet ta pish kafen e fundit?

Pjesa më e vështirë e ditësh është të nisësh punën në mëngjes pa pirë kafe. Këtë e kuptojnë mjaft mirë të gjithë ata që kanë fituar varësi nga kafja. Një pjesë e nisin në shtëpi me një kafe turke, pinë...
read more
Çfarë bëjnë njerëzit e lumtur në mëngjes

Çfarë bëjnë njerëzit e lumtur në mëngjes

 Ta kuptojmë fillimisht këtë: gjumi është i rëndësishëm. Pa të, truri ynë nuk funksionon siç duhet dhe mund të jetë e dëmshme për shëndetin tonë. Tentoni të flini sa duhet për një fillim të mbarë. Bëni aktivitet fizik Ushtrimet janë...
read more
Merreni seriozisht gjumin! Çfarë ndodh nëse nuk flini mjaftueshëm?

Merreni seriozisht gjumin! Çfarë ndodh nëse nuk flini mjaftueshëm?

Ne bëjmë shumë gjëra çdo ditë, saqë duhet t’ia ndalojmë vetes ndonjë gjë dhe shpeshherë kjo gjë është gjumi. Ne ose vendosim të flemë më vonë ose të zgjohemi herët për t’i kryer detyrat që i kemi. Si rezultat i...
read more
Kjo është arsyeja pse ju ndodh të trembeni papritur gjatë gjumit…

Kjo është arsyeja pse ju ndodh të trembeni papritur gjatë gjumit…

E keni pyetur ndonjëherë veten se përse trembeni papritur kur sapo ju zë gjumi dhe ju duket sikur po bini? Quhet Hypnagogic jerk dhe ndodh kur muskujt, zakonisht tek këmbët kontraktohen me shpejtësi në mënyrë të pavullnetshme. Askush nuk e...
read more
Mos flini më shumë se nëntë orë sepse i shkaktoni vetes ankth!

Mos flini më shumë se nëntë orë sepse i shkaktoni vetes ankth!

Një grup studiuesish nga Universiteti i Oxford-it, në krye me Stephanie Rek, realizuan studim në të cilin u përfshinë 846 persona Shkencëtarët e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) zbuluan se personat që flenë më gjatë se nëntë orë në.....
read more
Pse duhet të flini në një dhomë të ftohtë

Pse duhet të flini në një dhomë të ftohtë

Personat të cilët preferojnë ta mbajnë dhomën e gjumit me temperatura të freskëta, mund të jenë duke ditur më shumë se njerëzit e zakonshëm. Sipas një artikulli të shkruar nga Dr. Christopher Winter, dhe të publikuar nga ‘Huffington Post’, ...
read more