Burri edhe mund të bëhet Lider, por gruaja është Lidere e lindur!

Burri edhe mund të bëhet Lider, por gruaja është Lidere e lindur!

Nga: Pranvera Kasami Jo gjithkund si në vendin tonë 8 Marsi pritet me kaq entuziazëm, madje me plane nga më të ndryshmet për të festuar. S’ka të keqe të festojmë. Bile edhe te gjenerata e re eshte bartur po ky...
read more
Përfaqësuesja e Shkollës për Lidership në Forumin Rajonal të Barazisë Gjinore në Tiranë

Përfaqësuesja e Shkollës për Lidership në Forumin Rajonal të Barazisë Gjinore në Tiranë

Forumi Rajonal i Barazisë Gjinore që u organizua ne Tiranë nga aktivistja Edlira Çepani, çoi drejt Tiranës edhe përfaqësuesen e Shkollës së Lidershipit Pranvera Kasami, në panel diskutimi krahas Presidentit Ilir Meta, Kryetares së Tetovës Teuta Ar...
read more
CEED Maqedoni ofron bursë vjetore për 3 sipërmarrëse

CEED Maqedoni ofron bursë vjetore për 3 sipërmarrëse

Për rastin e muajt të gruas Ceed Biznis Klubi do të përkrah 3 gra sipërmarrëse me bursë vjetore, duke mbulur 90 % të shumës së antarësimit. Me këto do të fitojnë mundësinë e vetme për të qenë pjesë e Biznis Klubit...
read more
5 gra që kanë shënuar shekullin e 19-të

5 gra që kanë shënuar shekullin e 19-të

Shekulli 19 është një periudhë e rëndësishme për gratë. Në këtë shekull, ata tashmë kishin më shumë të drejta, dhe roli i tyre nuk ishte vetëm ai i një amvise. Ata mund të kenë profesione të ndryshme, si dhe të...
read more
Gra në shkencë / Cecilia Payne-Gaposchkin, astronome dhe astrofizikante

Gra në shkencë / Cecilia Payne-Gaposchkin, astronome dhe astrofizikante

Angli 1900- Amerikë 1979 Cecilia Payne-Gaposchkin ishte një astronome anglo-amerikane që zbuloi se Dielli është i përbërë në pjesën më të madhe nga gazi i hidrogjenit dhe nga heliumi. Filloi te studionte në Universitetin e Kembrixhit, por ky instu...
read more
10 gjëra që gratë e sukseshme i bëjnë në kohën e pauzës

10 gjëra që gratë e sukseshme i bëjnë në kohën e pauzës

Pushimi i drekës është një shans i madh për të mbushur bateritë. Nëse e përdorni me mençuri, mund të reflektojë pozitivisht në pjesën tjetër të ditës suaj të punës. “Njerëzit e suksesshëm e trajtojnë pushimin e drekës si një ndesh...
read more
100 gratë më të fuqishme në Botë, 2017

100 gratë më të fuqishme në Botë, 2017

Forbes ka përzgjedhur gratë më te fuqishme ne botë për 2017, transmenton Bon Zo. Forbes është një revistë amerikane për biznes e cila publikohet 2 herë në javë, e cila publikon artikuj origjinal nga fusha e marketingut, biznesit dhe investimeve......
read more
Një mesazh për të gjitha femrat që ndahen nga i dashuri

Një mesazh për të gjitha femrat që ndahen nga i dashuri

“Hello, it’s me… I was wondering…” Sa herë e ke dëgjuar këtë këngë dhe ke qarë? Të është kujtuar AI? Momentet me të, sidomos ato të bukurat. E çuditshme, si jemi ne femrat. Kalojmë kohë të gjatë pas ndarjes me...
read more
6 gratë që ndryshuan botën…

6 gratë që ndryshuan botën…

Kimistja polake që s’mund të frekuentonte universitetin, fizikantja hebree që urrehej nga nazistët, matematikania gjermane që askush nuk e donte, kristalografja angleze që ia vodhën zbulimin, ylli i Hollivudit që ishte inxhiniere ushtarake dhe teoric...
read more
Gratë e jashtëzakonshme, pa të cilat burrat e tyre nuk do të bëheshin të suksesshëm

Gratë e jashtëzakonshme, pa të cilat burrat e tyre nuk do të bëheshin të suksesshëm

Ekziston një thënie se prapa çdo mashkulli të suksesshëm, ekziston një grua e mahnitshme. Por, kush e di cili do të ishte fati i muzikantëve më të mëdhenj, artistëve, shkrimtarëve e regjisorëve nëse gratë e tyre nuk do të kishin...
read more