Ushqimet të cilat ndihmojnë ne rritjen e imunitetit tuaj

Ushqimet të cilat ndihmojnë ne rritjen e imunitetit tuaj

Gjithmonë rreth jush ka shumë baktere që mund t’i bëjnë keq shëndetit tuaj, por megjithatë ekziston mekanizimi mbrojtës: sistemi imunitar.

Qelizat e veçanta shpërndahen në të gjithë trupin tuaj dhe kur godasin bakteret apo viruset e dëmshme, qelizat dërgojnë një sinjal paralajmërues në pjesët e tjera të sistemit për t’u kujdesur dhe për ta parandaluar përhapjen e sëmundjes.

Pra, një sistem imunitar është praktikisht sikurse një rrjet dhe kryen një funksion të jashtëzakonshëm për të mbrojtur trupin tuaj. Për këtë arsye duhet të kujdeseni mirë për këtë sistem mbrojtës.

Në këtë kohë kur nis sezoni i ftohtë, keni parasysh këshillat më poshtë që ju ndihmojnë shumë për të mos rënë imuniteti juaj.

Hudhra me mjaltë

Xhenxhefil dhe çaj shafran

Ujë me lemon

Xhenxhefil, limon dhe piper i kuq

Këpurdha

Lëng të gjelbër

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *